Βιογραφικό

Επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο Αντώνης Κερασνούδης, Ειδικός Νευρολόγος, πλήρως ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Κλινική St. Josef, στο Bochum της Γερμανίας, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ralf Gold. Η Πανεπιστημιακή Κλινική St Josef αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και νευροανοσολογικών νοσημάτων της Γερμανίας, με δυναμικό 105 κλινών, πλήρως οργανωμένο ανοσολογικό εργαστήριο, μονάδα κλινικής νευροανοσολογίας, αλλά και κλινική ημερήσιας νοσηλείας.

O ιατρός φέρει παράλληλα το τίτλο του Διδάκτορα Νευρολογίας (Dr. med.) στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου και διατηρεί έως σήμερα τη τακτική διδακτική του δραστηριότητα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, με μαθήματα από αμφιθεάτρου, αλλά και κλίνης.

To Mάρτιο του 2014 τιμήθηκε από την Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Κλινικής Νευροφυσιολογίας (IFCN) με το βραβείο «Young Investigator Award» για τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις πάνω στην υπερηχογραφία των αυτοάνοσων παθήσεων του περιφερικού νευρικού συστήματος. Toν Ιούνιο του 2015 του απονεμήθηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό η ερευνητική υποτροφία (Research Scholarship) της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Κλινικής Νευροφυσιολογίας (IFCN), με στόχο τη συνέχιση της έρευνας πάνω στο τομέα των υπερήχων του περιφερικού νευρικού συστήματος. Από το Μάιο του 2016 αναλαμβάνει την επιστημονική διεύθυνση του τμήματος νευρομυϊκού υπερήχου της ιδιωτικής σχολής IBC και οργανώνει τα πρώτα οργανωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. To Σεπτέμβριο του 2016 εκλέχθηκε μέλος του Eπιστημονικού Συμβουλίου Νευροϋπερηχογραφίας (Scientific panel – Neurosonology group) στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Νευρολογίας (European Academy of Neurology, EAN)

Είναι κάτοχος μετά από εξετάσεις των πτυχίων:

  1. υπερηχογραφίας των αγγείων του τραχήλου και του εγκεφάλου (teaching level για triplex καρωτίδων, σπονδυλικών αρτηριών και φλεβών, καθώς και διακρανιακό υπερηχογράφημα) της Ευρωπαϊκής Υπερηχογραφικής Εταιρείας (European Society of Neurosonology and Cerebral Haemodynamics, ΕSNCH) αλλά και της Γερμανικής Nευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN)
  2. υπερηχογραφίας του νευρομυϊκού συστήματος της Γερμανικής Nευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN),
  3. ηλεκτρομυογραφίας και νευροφυσιολογικού ελέγχου (ταχύτητες αγωγής νεύρων) της Γερμανικής Νευροφυσιολογικής Εταιρείας (Deutsche Gesellschaft für klinische Neurophysiologie, DGKN).

Σημαντικότερες επιστημονικές του ανακαλύψεις αποτελούν:

  1. η πρώτη παγκόσμια περιγραφή των φυσιολογικών υπερηχογραφικών μετρήσεων στα νεύρα του ανθρωπίνου σώματος
  2. η ανακάλυψη των παθολογικών υπερηχογραφικών ευρημάτων σε αυτοάνοσες νευροπάθειες, όπως το σύνδρομο Guillain-Barre, η CIDP, η νευροσαρκοείδωση
  3. η ανακάλυψη και ονομασία ενός πρωτοποριακού υπερηχογραφικού σκορ (Bochum Ultrasound Score) για την αξιόπιστη διάγνωση των αυτοάνοσων νευροπαθειών.

Επιστημονικά άρθρα του δημοσιεύονται στα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά νευρολογίας, μεταξύ των οποίων το Neurology, Stroke, Muscle and Nerve, ενώ παράλληλα, συνεργάζεται ως μέλος του επιστημονικού συμβουλίου (editorial board) με 11 αγγλόφωνα ιατρικά περιοδικά (όπως το Neuroimmunology and Neuroinflammation, American Journal of Neuroscience κ.α.) και ως κριτής (reviewer) επιστημονικών δημοσιεύσεων με 25 αγγλόφωνα και γερμανικά περιοδικά (όπως το Νeurology, Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, European Journal of Neurology, Μuscle and Nerve κ.α.). Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγoνται 5 βιβλία γύρω από τους υπερήχους και τις αυτοάνοσες παθήσεις του νευρικού συστήματος.