Φιλοσοφία

Το ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και νευροανοσολογικών νοσημάτων δημιουργήθηκε από το Νευρολόγο Κερασνούδη Αντώνη, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Bochum της Γερμανίας, το Μάρτιο του 2014 στην Κλινική του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία φιλοξενείται έως και σήμερα. Aπό το 2014 έχουμε τη τιμή να αναλάβουμε τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση νευροανοσολογικών νοσημάτων από όλη την ελληνική επικράτεια, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Ρωσία), δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο συνεργασίας και έρευνας.

Στόχος του συγκεκριμένου εξωτερικού ιατρείου είναι η εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου μεθοδικής, εξατομικευμένης, ανοσολογικής και συμπτωματικής προσέγγισης, προσαρμοσμένης πλήρως στο προφίλ της νευροανοσολογικής σας πάθησης. Η εν λόγω φιλοσοφία στηρίζεται στο γεγονός ότι κάθε νευροανοσολογική πάθηση δημιουργεί a priori ένα και μοναδικό αποτύπωμα, όχι μόνο στο νευρικό σας σύστημα, αλλά και στην ποιότητα ζωής σας. Με την ίδια λογική ότι κανένα βλέμμα, καμία ψυχή ή ακόμη και ιστορία ζωής δε μοιάζει με κάποια άλλη, έτσι και καμία νευροανοσολογική πάθηση δε μοιάζει πλήρως με άλλη, ακόμη και μεταξύ μονοζυγωτικών διδύμων.

Οι βασικοί πυλώνες λειτουργίας του ιατρείου είναι:

  1. η άρρηκτη συνεργασία με συναδέλφους νευρολόγους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προς όφελος της πάθησης σας,
  2. η διατμηματική συνεργασία εντός της κλινικής μας μεταξύ νευρολόγου, φυσιάτρου, αλλά και ακόμη και ρευματολόγου, ορθοπεδικού για την εκπόνηση ενός μοναδικού κάθε φορά θεραπευτικού πλάνου, προσαρμοσμένου στο προφίλ της νευροανοσολογικής σας πάθησης
  3. η εφαρμογή πρωτοποριακών για τον ελλαδικό χώρο ανοσολογικών και συμπτωματικών προσεγγίσεων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

Ανάμεσα στις καινοτομίες του ιατρείου είναι η εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

  1. της υπερηχογραφίας του περιφερικού νευρικού συστήματος ως μεθόδου διάγνωσης και παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας σε ασθενείς με αυτοάνοσες πολυνευροπάθειες,
  2. των υποδορίως χορηγούμενων ανοσοσφαιρινών σε αυτοάνοσες νευρομυϊκές παθήσεις, όπως η μυασθένεια, η CIDP και η MMN,
  3. της ενδοραχιαίας έγχυσης κρυσταλλικής κορτιζόνης, αλλά και των φαρμακευτικών κανναβινοειδών για την αντιμετώπιση της σπαστικότητας σε απομυελινωτικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος,
  4. της συστηματικής χρήσης των μονοκλωνικών, anti CD20 αντισωμάτων για τη σταθεροποίηση της προϊούσας μορφής της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο ιατρείο μας και να εκπονήσουμε μαζί ένα ατομικό διαγνωστικό και θεραπευτικό πλάνο, το οποίο να ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα, αλλά και στις δικές σας επιθυμίες.

Ελάτε λοιπόν, να ζωγραφίσουμε ξανά το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα χείλη σας και να φωνάξουμε μαζί «treat your multiple sclerosis!».